Frukostkaka med kokos

Den här kakan med massor av kokos kan kanske ses som en hybrid mellan pannkakan och sockerkakan, fast med fylld med kokosflingor. Den som förväntar sig en söt och saftig efterrättskaka blir nog lite besviken, men jag tror att den kan funka som ett substitut för en söt bulle till eftermiddagskaffet eller, om man tröttnat på de gamla vanliga frukostbullarna, så funkar den nog utmärkt istället för bröd vid frukosten.

2 dl kokosflingor
1 dl strösocker
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 – 1 1/2 tsk bakpulver

Till formen:
1 tsk smör eller margarin

Till garnering:
Färsk mynta

Koka kokosflingor, strösocker, smör eller margarin och mjölk under konstant omrörning i ca 10 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt svalna. Vispa ägg pösigt och tillsätt smeten, bakpulver och vetemjöl och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smörad form och grädda ca 25 minuter. Den är godast att äta när den blivit kall i kylskåpet.